Siirry pääsisältöön

Asuntokaupan kasvuraketti Bo LKV laajentaa omistus­pohjaansa

Vuonna 2018 yli 100 prosentin kasvusta ja 15 miljoonan euron liikevaihdosta raportoinut kiinteistönvälitysyhtiö Bo LKV saa uuden enemmistöomistajan, kun pääomasijoitusyhtiö Saari Partners ostaa 52% yhtiön osakkeista sen perustajilta.

Perustajista Anna Ritakallio-Mäkelä ja Tuomas Mäkelä jatkavat merkittävinä vähemmistöosakkaina. Sirena ja Anssi Kiviranta ovat jatkossa pienemmällä omistusosuudella osakkaina. Matias Von Schantz, Linda Kukkonen ja Patrick Frisk Helsingistä, sekä yhtiön toimitusjohtaja Tuomo Räsänen liittyvät mukaan omistajakuntaan uusina pienosakkaina.

”Tuntui siltä, että juuri nyt on oikea hetki monipuolistaa omistusrakennetta, tuoda uutta näkemystä Bo:n hallitukseen ja varmistaa myös pääoman saatavuus, kun uusia kasvumahdollisuuksia aukeaa”, Anna Mäkelä kertoo.

”Bo on meille perustajayrittäjille intohimo ja perheenjäsen. Tarkoitus on jatkaa kovaa työtä Bo:n kasvun ja kehityksen eteen ja nyt siihen on entistäkin vahvemmat edellytykset. Saaressa meitä viehätti erityisesti jaettu näkemys yrityksen tavoitearvoista ja kulttuurista, sekä ydintiimin monipuolinen käytännön kokemus kasvuyritysten arjesta suhteessa moniin muihin vaihtoehtoihin”, taustoittaa Tuomas Mäkelä.

Kymmenessä kasvukeskuksessa toimiva Bo LKV kasvoi alkuvuonna miltei 70 prosenttia ja tähtää vuonna 2019 yli 24 miljoonan euron liikevaihtoon. Tämä veisi viidettä tilikauttaan tekevän yhtiön jo Suomen kolmen suurimman välitysketjun joukkoon.

”Kasvun takana on alalle poikkeuksellinen yrityskulttuuri ja houkuttelevat palkitsemismallit, jotka ovat saaneet kokeneet välittäjät laajoin joukoin liittymään Bo:n tiimiin”, toimitusjohtaja Tuomo Räsänen kertoo. ”Bo:n palvelukonseptissa on olennaista kokonaisvaltainen palvelu, jossa yhdistyvät henkilökohtainen palvelu ja yhtiön digitaalinen kyvykkyys. Visuaalisuus on tärkeä erottautumistekijä: jokainen kohteemme stailataan Bo:n sisustussuunnittelijoiden toimesta ja kaikista kohteista otetaan sisustuslehtitasoinen kuvamateriaali. Markkinoinnissa hyödynnämme aktiivisesti esim. sosiaalista mediaa ja olemme todennäköisesti kansainvälisestikin alan ainoa toimija, joka julkaisee itse korkealaatuista sisustuslehteä”, Räsänen jatkaa.

”Bo:n tarinahan on ollut suoraan sanottuna huikea. Asuntokaupassa on nähtävissä mielenkiintoinen murros, joka selvästi avaa uusia mahdollisuuksia ennakkoluulottomille uusille markkinatoimijoille ja uusille innovatiivisille palveluille, niin kuluttajille kuin välittäjillekin”, toteaa Mia Sirkiä Saari Partnersista.

”Kun puhutaan ihmisen elämän tärkeimmistä kaupoista, uskomme että välittäjien ammattitaito, kokemus ja palvelu yhdistettynä hyviin digitaalisiin työkaluihin johtaa haluttuun lopputulokseen, eli parhaaseen hintaan ja lyhyeen myyntiaikaan”, jatkaa Mikael Lönnroth, joka Saari Partnersilla vastaa digitalisaatiosta. ”Bo on tehnyt upean kasvun lyhyessä ajassa, ja olemme otettuja ja iloisia siitä, että saamme nyt tulla mukaan Bo:n innostavaan perheeseen viemään tätä kasvutarinaa eteenpäin”, hän summaa.

 

Lisätietoja:

Tuomo Räsänen, Bo LKV, p. 0407182840

Mia Sirkiä, Saari Partners, p. 0408600240

 

Jaa