Siirry pääsisältöön

Saari Partnersilta palvelualan pienyrityksiin sijoittava 60 Meur uusi rahasto – Hanna Henell KPMG:ltä uudeksi partneriksi

Saari II jatkaa samalla sijoitusstrategialla tehden enemmistösijoituksia pk-sektorin palveluyrityksiin, kehittäen niistä erityisesti brändin ja digitalisaation avulla omien toimialojensa edelläkävijöitä. Kiinnostavassa kohdeyrityksessä on sitoutuneita yrittäjiä, joilla on halu nostaa yritys seuraavalle tasolle. Saari I:n portfoliosta esimerkkinä voidaan mainita Cervi Talotekniikka, josta Saari irtaantui 4 vuoden omistuksen jälkeen yrityksen liikevaihdon nelinkertaistuttua. 

“Suomessa on runsaasti loistavaa työtä tekeviä pk-yrityksiä, joilla on hyvät kasvun edellytykset, mutta ei kuitenkaan kaikkia tarvittavia voimavaroja tämän kasvun toteuttamiseksi”, kertoo Saaren toimitusjohtaja Mia Sirkiä.  ”Olemme uuden rahaston lisäksi todella iloisia saadessamme lisää vahvaa osaamista kun Hanna liittyy Saaren partneriksi”, jatkaa Mia. 

Hanna Henell siirtyy Saari Partnersiin KPMG:ltä. Hannalla on 15 vuoden kokemus yritysrahoituksesta sekä monipuolisesti talouden johtamisesta. ”Saaren sijoitusstrategia ja toimintatapa sopivat täydellisesti sekä arvoihini että toimintafilosofiaani. Odotan innolla, että pääsen auttamaan ja tukemaan suomalaisia pk-yrityksiä kasvuun ja menestykseen yhdessä Saaren tiimin kanssa”, tiivistää Hanna Henell. 

”Saari Partners sijoittaa aktiivisesti kasvaviin kotimaisiin pk-yrityksiin erityisesti palveluliiketoiminnan alueella. Se on päässyt sijoitustoiminnassaan hyvään vauhtiin ja ensimmäinen irtaantuminen on todistanut, että sen sijoitustoiminta kiinnostaa sijoittajia. Saari Partnersin tiimissä on brändäyksen ja digitalisaation erinomaista osaamista, jota sen kohdeyritykset voivat hyödyntää”, kommentoi Tapio Passinen, sijoitusjohtaja Tesin rahastotiimistä.

”Taloudellinen epävarmuus näkyy myös varainhankinnassa juuri nyt. Haluamme kiittää uusia ja vanhoja sijoittajia luottamuksesta Saarta kohtaan”, toteavat Saaren osakkaat. Uuden rahaston tavoitekoko on 60 Meur, ja rahaston ensimmäisessä sulkemisessa sitoumuksia on 45 Meur. Sijoittajina Saari II:ssa ovat mm. Tesi, sen hallinnoima Kasvurahastojen Rahasto (KRR), European Investment Fund (EIF), Nordea Henkivakuutus Suomi, Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Konstsamfundet sekä joukko pienempiä kotimaisia sijoittajia. Rahastoon otetaan uusia sijoituksia 2023 aikana.

Krogerus toimi rahaston perustamisessa Saari Partnersin neuvonantajana.

Lisätietoja:

Mia Sirkiä, toimitusjohtaja, Saari Partners Oy

+358 408600240

mia.sirkia@saaripartners.fi

Jaa