Siirry pääsisältöön

Saari Partners sijoittaa veneteollisuuden muotoilu- ja valmistuskumppaniin Navix Oy:öön ja siirtyy yrityksen enemmistöomistajaksi- yhdessä katseet kohti kansainvälisiä markkinoita.

Navix Oy on yksi Euroopan johtavia veneteollisuuden sähkö- ja muoviosien sekä niiden kokoonpanoja suunnitteleva ja valmistava strateginen palvelukumppani. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 11,1 miljoonaa, ja kuluvalle vuodelle ennustetaan yli 40%:n kasvua.

”Veneet ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja on mahtavaa päästä kokeneen Navixin tiimin kanssa kehittämään sekä yritystä että alaa eteenpäin”, hehkuttaa Mikael Lönnroth Saari Partnersista. ”Navixissa on onnistuneesti yhdistetty erinomainen muotoiluosaaminen ja sähkösuunnittelu kyvykkääseen teolliseen valmistukseen, ja siten luotu kokonaisuus, jossa loppuasiakkaille saadaan paitsi esteettisesti kauniita, niin myös funktionaalisesti hyvin pohdittuja ja kestävällä tavalla laadukkaita komponentteja”, hän jatkaa.

Yrityksen nykyisistä omistajista toimitusjohtaja Peter Engblom, tuotantojohtaja Ami Aalto ja moutoilujohtaja Jaakko Serola jatkavat merkittävinä vähemmistöosakkaina.

”Navixin seuraavat kasvuaskeleet vievät yhä vahvemmin Euroopan markkinoille, mutta myös kohti palvelutarjonnan leventämistä ja uusia ratkaisuja sekä vene-elektroniikkaan että veneiden sähköistämiseen liittyen”, kertoo Peter Engblom. ”Alalla on selvästi näkyvissä saamaa kehitystä mitä jo aiemmin on nähty autoteollisuudessa. Modernit venevalmistajat ovat yhä kiinnostuneempia hyödyntämään Navixin palvelumallia, jolla parannetaan sekä tehokkuutta että laatua”, hän jatkaa.

”Venealalla on tällä hetkellä selvää koronapandemiasta johtuvaa nostetta, mutta näemme taustalla myös pidempiaikaista ja kestävämpää kasvua tukevia trendejä, esimerkiksi teknologian saralla”, Lönnroth lisää. ”Uskon, että tehdyn yritysjärjestelyn myötä meillä on nyt erittäin hyvät lähtökohdat tämän kasvun toteuttamiseksi”, hän summaa.

Lisätietoja:     Peter Engblom, Navix Oy, p. 0405878009

                     Mikael Lönnroth, Saari Partners, p. 0451200011

                

Jaa